Promoties Yoseikan Ju-Jutsu

Tijdens het 25-jarigjubileum van Budo Academy Physical in Ede zijn een aantal mensen een in het Yoseikan Ju-Jutsu gepromoveerd:

8e dan:

 • Edgar Kruyning

5e dan:

 • Matthieu Lawalata
 • Marco Querreveld

4e dan:

 • Audrey Kruyning
 • Erwin Borg
 • Ralf Schouten

2e dan:

 • Henny van Nieuwenhuijsen
 • Yvonne Lawalata
 • Jesse Koops
 • Menno van Capelle
 • Esther van Diggelen
 • Sam Sosef

 1e dan:

 • Erik van der Wal
 • Leon Jansen

 

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

 

Geslaagden examens 2 juli 2016

Afgelopen zaterdag zijn de 1e kyu en Dan examens afgenomen door Sogo Budo in de disciplines Kobudo, Karate en Yoseikan-Jujutsu

Kobudo:
1e kyu
Sytze Glastra
Jimmy Calderhead

Yoseikan-Jujutsu
1e Kyu
Remco Maassen
Rick-Jan Godschalk

1e Dan
Albert Wielink
Kornes Werkman

Minh Ho ( alias Toko) is bevorderd tot 6e Dan Yoseikan-Jujutsu
Met name zijn veelzijdigheid en technisch hoge niveau naast zijn intense inzet voor Jujutsu heeft tot dit besluit doen komen

Karate:
2e Dan Wado ryu
Karlijn Baalman
Bob Termaten
2e Dan Shotokan
Ivana Djokic

Bert Ruhe 8e Dan Karate had voordracht voor bijzondere promotie gedaan voor John de Boer en Edgar Kruyning. De technische commissie van Sogo Budo heeft de voordracht goed bevonden

John de Boer is gepromoveerd tot 6e Dan Shotokan Karate
Edgar Kruyning heeft op eigen verzoek een technisch werkstuk voorgedragen en heeft de 5e Dan Allround Karate behaald.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

Wedstrijden Voorschoten druk bezocht

Op zondag 13 maart waren er bij Budocentrum Junansei in Voorschoten wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu. Er waren 34 deelnemers uit Voorschoten, Wassenaar, Leiden en Leidschendam. De wedstrijden bestonden uit 3 verschillende ronden: staand met bokshandschoenen, scheenbeschermers en helm, op de grond en met stokken.

Het niveau van de deelnemers was erg verschillend. Sommigen hadden pas een paar lessen gehad en wilden toch graag meedoen, anderen trainen al wat langer en hadden al diverse keren deelgenomen. Ook qua leeftijd was er veel verschil. De jongste deelnemer was 6 jaar oud en de oudste 15 jaar. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om de deelnemers in te delen op gewicht, ervaring en leeftijd.

Dankzij de vele vrijwilligers waren er maar liefst drie wedstrijdmatten, waar de wedstrijden tegelijk plaats vonden. We hebben hele mooie en spannende wedstrijden gezien! Het was erg leuk om te zien hoe de deelnemers probeerden om de verschillende technieken die we in de lessen behandeld hebben toe te passen in de wedstrijden. Uiteindelijk gingen alle deelnemers met een prijs naar huis.

We zijn erg trots op alle deelnemers die allemaal erg hard hun best hebben gedaan en er zulke mooie wedstrijden van gemaakt hebben!! Ook zijn wij alle vrijwilligers erg dankbaar, want zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!!

 

 

Wedstrijden druk bezocht

Op zaterdag 18 april werden er wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu gehouden  bij Budo Academy Physical in Ede. Aan de wedstrijden deden kinderen uit het hele land mee. Zo waren er deelnemers uit Ede, Enschede, Veenendaal,  Voorschoten en Lunteren.

De wedstrijden bestonden uit 3 ronden: staand (stoten, trappen, werpen), grond (werpen, controleposities) en indien gelijk een stokkenronde. Naar aanleiding van het  artikel van NOC*NSF zijn tijdens deze wedstrijden de regels iets aangepast en was het niet toegestaan om naar het hoofd te stoten of te trappen. Deze wedstrijden zullen met een docententeam uitgebreid worden geëvalueerd, zodat we kunnen kijken welke aanpassingen er nodig zijn voor de toekomst.

De wedstrijden waren goed bezocht . Ook is te zien dat het niveau landelijk flink stijgt. De budoka's trekken elkaar omhoog en trainen hard om zichzelf te verbeteren. Erg mooi om te zien. Uiteindelijk was er voor iedereen een aandenken en kunnen we terug kijken op een geslaagde dag!

De volgende wedstrijden voor de jeugd zijn op 26 april  bij Budocentrum Junansei in Voorschoten.

Eerste graden behaald bij SOGO BUDO!

Op zaterdag 28 juni werden de eerste landelijke danexamens van SOGO BUDO afgenomen. Drie kandidaten hebben hier erg mooie examens neergezet in de disciplines Karate (Shotokan) en Ju-Jutsu (Yoseikan). We zijn hier als organisatie dan ook erg trots op!

 • Maida Hadzic is geslaagd voor 1e dan Shotokan Karate-do
  Jurjen ter Maat is geslaagd voor de 1e dan Yoseikan Ju-Jutsu
  Isa Izci is geslaagd voor de 3e dan Shotokan Karate-do

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

Page 1 of 2