Mooie jeugd wedstrijden in Ede

Vandaag waren er wedstrijden voor de jeugd in het Ju-Jutsu (ne waza) en Karate (kumite) bij Budo Academy Physical in Ede.
We hebben genoten van spannende wedstrijden, veelzijdige deelnemers, mooie technieken, en er is heel hard geknokt!

Succesvolle Ju-Jutsuwedstrijden met stokken in Voorschoten

Op zondag 29 oktober organiseerde Budocentrum Junansei jeugdwedstrijden met de stokken in Voorschoten i.s.m. SOGO BUDO. De kinderen werden ingedeeld in twee leeftijdsgroepen: 4 tot en met 8 jaar, en 9 jaar en ouder. Er waren wedstrijden met korte en lange stokken. Als je de ander als eerste kan tikken, dan heb je een punt gescoord. De wedstrijd is voorbij als de wedstrijdtijd om is, of als iemand 5 punten gescoord heeft. De kleine stokken worden in één hand vast gehouden en er mag niet op het hoofd getikt worden. De grote stokken moeten met twee handen vast gehouden worden.
 
In totaal waren er meer dan 60 kinderen aanwezig. We hebben veel mooie en spannende wedstrijden gezien, de sfeer was erg sportief, er is gelachen en gehuild, maar het mooiste is dat alle kinderen hebben geprobeerd om het beste uit zichzelf te halen! Het was een succesvol evenement!

Promoties Yoseikan Ju-Jutsu

Tijdens het 25-jarigjubileum van Budo Academy Physical in Ede zijn een aantal mensen een in het Yoseikan Ju-Jutsu gepromoveerd:

8e dan:

 • Edgar Kruyning

5e dan:

 • Matthieu Lawalata
 • Marco Querreveld

4e dan:

 • Audrey Kruyning
 • Erwin Borg
 • Ralf Schouten

2e dan:

 • Henny van Nieuwenhuijsen
 • Yvonne Lawalata
 • Jesse Koops
 • Menno van Capelle
 • Esther van Diggelen
 • Sam Sosef

 1e dan:

 • Erik van der Wal
 • Leon Jansen

 

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

 

Geslaagden examens 2 juli 2016

Afgelopen zaterdag zijn de 1e kyu en Dan examens afgenomen door Sogo Budo in de disciplines Kobudo, Karate en Yoseikan-Jujutsu

Kobudo:
1e kyu
Sytze Glastra
Jimmy Calderhead

Yoseikan-Jujutsu
1e Kyu
Remco Maassen
Rick-Jan Godschalk

1e Dan
Albert Wielink
Kornes Werkman

Minh Ho ( alias Toko) is bevorderd tot 6e Dan Yoseikan-Jujutsu
Met name zijn veelzijdigheid en technisch hoge niveau naast zijn intense inzet voor Jujutsu heeft tot dit besluit doen komen

Karate:
2e Dan Wado ryu
Karlijn Baalman
Bob Termaten
2e Dan Shotokan
Ivana Djokic

Bert Ruhe 8e Dan Karate had voordracht voor bijzondere promotie gedaan voor John de Boer en Edgar Kruyning. De technische commissie van Sogo Budo heeft de voordracht goed bevonden

John de Boer is gepromoveerd tot 6e Dan Shotokan Karate
Edgar Kruyning heeft op eigen verzoek een technisch werkstuk voorgedragen en heeft de 5e Dan Allround Karate behaald.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!

Wedstrijden Voorschoten druk bezocht

Op zondag 13 maart waren er bij Budocentrum Junansei in Voorschoten wedstrijden Jeugd Ju-Jutsu. Er waren 34 deelnemers uit Voorschoten, Wassenaar, Leiden en Leidschendam. De wedstrijden bestonden uit 3 verschillende ronden: staand met bokshandschoenen, scheenbeschermers en helm, op de grond en met stokken.

Het niveau van de deelnemers was erg verschillend. Sommigen hadden pas een paar lessen gehad en wilden toch graag meedoen, anderen trainen al wat langer en hadden al diverse keren deelgenomen. Ook qua leeftijd was er veel verschil. De jongste deelnemer was 6 jaar oud en de oudste 15 jaar. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om de deelnemers in te delen op gewicht, ervaring en leeftijd.

Dankzij de vele vrijwilligers waren er maar liefst drie wedstrijdmatten, waar de wedstrijden tegelijk plaats vonden. We hebben hele mooie en spannende wedstrijden gezien! Het was erg leuk om te zien hoe de deelnemers probeerden om de verschillende technieken die we in de lessen behandeld hebben toe te passen in de wedstrijden. Uiteindelijk gingen alle deelnemers met een prijs naar huis.

We zijn erg trots op alle deelnemers die allemaal erg hard hun best hebben gedaan en er zulke mooie wedstrijden van gemaakt hebben!! Ook zijn wij alle vrijwilligers erg dankbaar, want zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!!

 

 

Page 1 of 2