30 okt: Centrale training

Op zondag 30 oktober 2016 organiseert SOGO BUDO weer een centrale training voor de disciplines Ju-Jutsu (Yoseikan), Kobudo, Karate en BJJ. De training is bij Budo Academy Physical in Ede (Vening Meineszstraat 7, 6717 AJ, Ede) en is toegankelijk voor alle graden. Er wordt in twee zalen tegelijk getraind:

10.00-11.00 Kobudo + BJJ

11.00-12.00 Karate + Ju-Jutsu

Om de kwaliteit van bewegen te ontwikkelen en te waarborgen organiseren we tenminste 4x per jaar centrale trainingen voor alle disciplines en alle graden. Binnen Sogo Budo hebben we de kwaliteit van bewegen hoog in het vaandel staan. Deze kwaliteit wordt natuurlijk ontwikkeld door de trainingen in de eigen dojo. Daarnaast is het belangrijk om landelijk een duidelijke en heldere lijn neer te zetten. Op de centrale trainingen zal de all-round visie van waaruit gewerkt wordt steeds nadrukkelijk toegelicht worden.
 
Doordat alle disciplines vanuit eenzelfde visie gedoceerd worden, dan werkt dit verhelderend, verbredend en verdiepend. Door op deze manier met elkaar te trainen en kennis en kunde uit te wisselen, kunnen we landelijke het niveau verbeteren. De training kost € 5,- voor leden en € 15,- voor niet-leden. Opgeven vooraf is niet nodig.

5 nov: Jeugd wedstrijden Karate en Ju-Jutsu

Op zaterdag 5 november zijn er wedstrijden jeugd Ju-Jutsu en Karate bij Budo Academy Physcial in Ede.

Ju-Jutsu wedstrijden kunnen bestaan uit 3 verschillende ronden:
- Staand (Tachi Waza)
- Grond (Ne Waza)
- Stokken

Dit maal wordt de stokkenronde gedraaid. In deze wedstrijden proberen de deelnemers elkaar te raken met zachte stokken, die zij in één hand vasthouden.  De Karate wedstrijden zijn Kumite.

De weging is van 10.30-11.00, aansluitend zijn de wedstrijden en rond 14.00 is het afgelopen. De kosten voor deelname zijn € 6,-.

Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de deelnemers in te delen op gewicht, leeftijd en ervaring. Hoe meer kinderen er zijn, deste beter kunnen we iedereen indelen in een geschikte poule. Geef je dus snel op via www.sogobudo.nl

 

13 nov: Jeugd wedstrijden Ju-Jutsu

Op zondag 13 november 2016 zijn er Ju-Jutsu wedstrijden voor de jeugd. De wedstrijden worden gehouden bij Budocentrum Junansei in Voorschoten (Multatulilaan 92). Aan deze wedstrijden kunnen kinderen van verschillende sportscholen uit het hele land deelnemen. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de deelnemers in te delen op gewicht, leeftijd en ervaring. De kosten voor deelname bedragen € 5,-  Inschrijven voor de wedstrijden kan per mail via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. De weging is van 11.00-11.30 en aansluitend zijn de wedstrijden. Deze zullen tot maximaal 15.00 duren.

 De Ju-Jutsu wedstrijden bestaan uit 3 verschillende ronden:

  • Staand (Tachi Waza)
  • Grond (Ne Waza)
  • Stokken

In de staande ronde proberen de deelnemers stoot- en traptechnieken uit te voeren.Voor de veiligheid dragen de deelnemers een helm, bokshandschoenen en scheenbeschermers. De kinderen mogen eigen materiaal gebruiken, maar indien nodig is het ook mogelijk om materiaal van de wedstrijdorganisatie te lenen. Ook zijn werptechnieken toegestaan om elkaar naar de grond te brengen. De deelnemers verdienen punten met gemaakte technieken.  In de grondronde proberen de deelnemers elkaar door middel van een worp naar de grond te brengen en gaan vervolgens 'stoeien' op de grond. In deze ronde kunnen punten worden verdiend door goede posities, zoals houdgrepen, klemtechnieken en verwurgingen te maken. In de stokken ronde proberen de deelnemers elkaar te raken met zachte stokken, die zij in één hand vasthouden.

Alle kinderen hebben voldoende technieken geoefend tijdens de lessen, dus alle kinderen kunnen deelnemen. Hoe meer kinderen er zijn, deste beter kunnen we iedereen indelen in een geschikte poule. Geef je dus snel op!

17 dec: Landelijke examens voor 1e kyu en hoger

Binnen SOGO BUDO worden de examens voor 1e kyu en hoger voor alle disciplines 2x per jaar landelijk afgenomen. Dit maal is dat op zaterdag 17 december van 11:00-14:00 in de Sogo Budo Hombu dojo in Ede (Vening Meineszstraat 7). Familie en vrienden zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om te komen kijken. 

Sogo Budo adviseert mogelijke kandidaten om in de periode voor het examen aan zoveel mogelijk centrale trainingen deel te nemen. Inschrijven is mogelijk via een online inschrijfformulier. De inschrijving sluit twee weken voor het examen. De kosten voor het examen bedragen:

  • € 20,- voor 1e kyu
  • € 50,- voor 1e of 2e dan
  • € 65,- voor 3e dan en hoger
  • € 25,- voor een herexamen 

 De examen eisen per discipline en de procedure rondom het examen zijn te vinden onder het menu Activiteiten.

23 dec: Ju-Jutsu teamwedstrijden voor senioren

Op vrijdagavond 23 december 2016 zijn er teamwedstrijden voor senioren (met Gi) in de Sogo Budo hombu dojo in Ede (Vening Meineszstraat 7). Aan deze wedstrijden kunnen mensen van verschillende sportscholen en verschillende disciplines deelnemen. Een team bestaat uit 3-4 personen en er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de deelnemers in te delen op gewicht, leeftijd en ervaring. Omwille van de veiligheid is gebruik van een bitje verplicht. De kosten voor deelname bedragen € 10,- per team. Inschrijven voor de wedstrijden kan door middel van een online inschrijfformulier, per mail via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en via de docenten in de aangesloten dojo's.  Aanvang 19:30 en de wedstrijden zullen tot ongeveer 21:30 duren. 

 De teamwedstrijden bestaan uit 3 verschillende ronden:

  • Staand (Tachi Waza)
  • Grond (Ne Waza)
  • Stokken

De wedstrijden zijn semicontact en iedere ronde wordt door een ander teamlid gedraaid. In de staande ronde dragen de deelnemers bokshandschoenen en scheenbeschermers en maken beide stoot- en traptechnieken. Ook zijn worpen/takedowns toegstaan om elkaar naar de grond te brengen. Voor de gemaakte technieken kent de scheidsrechter punten toe. In de grondronde proberen de deelnemers elkaar door middel van een worp of takedown naar de grond te brengen en proberen vanaf daar punten te scoren en de ander tot overgave te dwingen. In deze ronde kunnen punten worden verdiend door goede posities, zoals houdgrepen, klemtechnieken en verwurgingen te maken (enkelklemmen en nekklemmen zijn ook toegestaan). In de stokken ronde proberen de deelnemers punten te scoren door elkaar met stokken te raken. Na ieder punt wordt opnieuw gestart vanuit de beginpositie. 

Ter plekke wordt door de jury besloten welke ronde gedraaid wordt. Dit betekent dat de deelnemers net voor iedere wedstrijd te horen krijgen welke ronde het wordt. Een deelnemer kan bijvoorbeeld ook twee staande ronden hebben en een grondronde overslaan. Deelnemers vanuit het Ju-Jutsu, Judo, Karate, Grappling, (Kick)boksen en MMA worden van harte uitgenodigd om deel  te nemen.